Ultimátní zdroj informací ze světa SCARS ON BROADWAY! - projektu kytaristy a hlavního mozku System Of A Down - Darona Malakiana - a bubeníka SOAD Johna Dolmayana.

pátek 11. července 2008

Dominic Cifarelli (basová kytara)

These dish network satellite dishes are not available if you have DIRECTV satellite television. The technologically advanced DTV antenna is capable of bringing customers more than 170 international dish hd channels.


----------------------------
Bio:
Dominic pochází z kanadského Montrealu. S hudbou začal v jedenácti letech a podnětem mu k tomu byl Nuno Bettencourt z Extreme. Dle svých slov mu hodně rychle došlo, že potřebuje dělat hudbu a koncertovat po celý zbytek svého života. V počátcích mu vypomohl jeho bratranec Vincent, když ho učil jak hrát na kytaru něco od Pink Floyd. Ten samý bratranec, který se mezitím stal úspěšným podnikatelem, ho dodnes podporuje nejen morálně, ale i finančně. Nakonec spolu založili i vlastní label s názvem Bridge Of Hands Entertainment (myspace). S Vincentem souvisí i Dominicova záliba v oblasti science fiction.

Ještě před Scars si jako kytarista stačil udělat celkem významné jméno s kapelou Pulse Ultra (wiki), jejichž deska Headspace zaznamenala úspěch, který vyústil až v účast na Ozzfestu 2002 (kde shodou okolností vystupovali i SOAD). To byl první, ale zároveň i poslední (přesto že se její působení datuje od roku 1997 až do 2004) počin téhle alt. metalové čtveřice - trable s prodejem a nahrávací společností vedly k dusné atmosféře a nakonec znamenaly odchod zpěváka a tím pádem i definitivní konec kapely. Na otázku, co si z téhle zkušenosti vzal, odpovídá - "Naučil jsem se, že nejsem nutně takový ten kapelový typ. Na to mám až moc nutkání mít věci pod kontrolou a moje ego je na moji výšku až příliš velké. Jestliže mám nějakou vizi, vyžaduje to podrobnou pozornost a co se týče disciplíny až řekl bych vojenské zacházení. Nikdy jsem nepotkal nikoho s tak velkou dávkou disciplíny jako mám já. Nechci tím říct, že bych byl lepší, ale můj mozek se soustředí na jednu jedinou skladbu a já tíhnu i k sebemenšímu detailu dokud to není všechno hotové po mém." Pro zajímavost zde je jeden živák Pulse Ultra, ale na youtube se toho dá najít více.

Následovalo zformování Rise Electric, což byla kolaborace mimojiné s podobně zapáleným zpěvákem Lucasem Rossim (nyní Rock Star Supernova). To ale muselo ustoupit stranou něčemu, co už Dominic delší dobu nosil v hlavě a nedokázal to z ní dostat - sólo projektu The Chronicles Of Israfel.

Celý tento počin a jeho první album "Starborn - Tome I" se váže k fiktivní postavě Israfela ("moje alter ego z jiné dimenze"), chlapce který je ztracen ve velkém městě, postupně objevuje svoji rozdvojenou osobnost a přizpůsobuje se jejím požadavkům. Ve skutečnosti to má být jakýsi soundtrack k filmu, který si Dominic nosí uvnitř. Mají tedy následovat další čtyři, možná pět alb. "Spousta těch skladeb vychází z mých snů," říká Dominic. "Je to experimentální, progresivní rock. Ale sám tomu říkám metal rock." Součástí jsou všechny jeho oblíbené styly... metal, progresivní metal, rock, alternative, kytarový rock, nezvyklá zvuková schémata, koncepty založené na příběhu a také divadlo. Podívejte se na ten popis hudby jeho slovy: "...mohlo by to lidem připomenout něco ve stylu Dream Theater potkává System Of A Down potkává Stevea Vaie. Koncepčně je to inspirované starými Genesis a Davidem Bowiem. Vizuálně bych to nazval Marilyn Manson potkává Davida Bowieho potkává Broadway. Opravdový bordel." V Israfelovi si našel ideální způsob jak ventilovat všechny své nápady a představy, mnohdy i dost témného ražení. Důležitou inspirací mu také byly násilné anime filmy. V kapele je jinak zapojený i Vincent a Dominicův kámoš Joey Bastone. Dominic je oficiálně uvedený pod kytarou, basovkou, vokály, přídavnými klávesami a samply. Nějaké ty songy si můžete pustit na myspace, nebo na youtube. Téhle komplexní záležitosti věnoval celé dva roky práce a spoustu peněz, proto nevyhnutelně nadešel čas dát si od ní trochu pohov... No a jsme u toho, Scars On Broadway:)


Věk:
28 let

Zajímavost:
Dominic prý často fuckuje, což dokládá i tohle video ještě z dob Pulse Ultra.

Někoho by také mohlo zajímat, co že to má vytetované na krku (viz obrázek). Jedná se o latinské sousloví 'Dei Gratia', tedy v angličtině 'By the Grace of God' (wiki).

Co o něm řekl John: "Dominic byl v kapele s názvem Pulse Ultra a dělali jsme společně Ozzfest, před pár lety. Dominic je skvělý chlap."

Můj živý dojem: Dominic vypadal jako takový pohodový týpek, trochu vtipálek. Pořád pobíhal kolem s nějakým jídlem a sem tam ho cpal do pusy ostatním z kapely a roadies. Jinak na mě působil sympaticky, možná malinko nesměle, no a výškou je na tom podobně jako Daron.

Další fotky Dominica najdete v galerii.

Na webu:
oficiální myspace Dominic Cifarelli
oficiální myspace Pulse Ultra
oficiální myspace The Chronicles Of Israfel
a interview 1, 2 a 3

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

[url=http://sexrolikov.net.ua/tags/%CF%F0%E8%EA%EE%EB%FC%ED%EE%E5/]Прикольное[/url] Смотреть порно онлайн : [url=http://sexrolikov.net.ua/tags/%CF%E5%F2%E5%E9/]Петей[/url] , это все смотри

Anonymní řekl(a)...

Hello there! This is kind of off topic but I need
some help from an established blog. Is it tough to set up your
own blog? I'm not very techincal but I can figure things out pretty quick.
I'm thinking about creating my own but I'm not sure where to begin.
Do you have any points or suggestions? Thanks

Here is my homepage; type 2 diabetes treatment

Anonymní řekl(a)...

Your style is unique in comparison to other folks I have read stuff from.
Thank you for posting when you've got the opportunity, Guess I will just bookmark this site.



My webpage - long island termite inspectors company

Anonymní řekl(a)...

My brother suggested I might like this web
site. He was totally right. This post actually made my day.
You can not imagine just how much time I had spent for this
information! Thanks!

My blog post collision repair sacramento