Ultimátní zdroj informací ze světa SCARS ON BROADWAY! - projektu kytaristy a hlavního mozku System Of A Down - Darona Malakiana - a bubeníka SOAD Johna Dolmayana.

neděle 30. března 2008

Historie, část 1. - Počátek

Jak to celé začalo? Zřejmě v roce 2003 (možná už 2002), tedy plus mínus dva roky po vydání Toxicity a dva roky před vydáním Mezmerize. Daron tehdy jamoval s partou muzikantů, z nichž známý je mi Zach Hill a především Casey Chaos - na pódiu trochu magor, dnes již punková legenda a hlava projektů Amen a Scum. Při představě těhle dvou bok po boku a že by z toho případně mohlo něco vylézt, jsem začal slintat i já, ale bohužel to padlo a s hřejivým oznámením, že už SOAD zase něco chystají, ocitla se tahle potencionální kolaborace na mrtvém bodě. Daron taky v té době rozjížděl svůj label EatUrMusic a právě Amen pod ním (spolu se Satyricon) vydali desku. A to se jim nepřihodilo náhodou, ale díky sympatii z Daronovy strany - v tomhle období totiž Malakian sjížděl old school black metal a extrémní punk, tedy dva styly, které k sobě (ač se to nezdá) v krystalické podobě nemají až tak daleko. No každopádně, ať už Daron s Chaosem tvořili cokoli (ve skutečnosti se na veřejnost dostalo pár demo skladeb - zajímavých, i když v docela prašivý kvalitě), pravděpodobně se jednalo o úplné kořeny Scars On Broadway. Když ne hudebně tak alespoň jako Daronův hudební počin mimo SOAD, protože později vyvrátil, že by tahle dema měla se Scars On Broadway cokoliv společného.



O sólovce se Daron poprvé zmínil v prosinci 2005. V jednom interview řekl, že 'by mohl vydat deset sólo desek hned zítra'. "Mám tady tuny materiálu, co se mi tak válí kolem. Po těch dvou albech (Mezmerize/ Hypnotize) na chvíli vypnu a stvořím něco na vlastní pěst, tak jako Serj. A ne, System Of A Down se nerozpadá. Jen vydáme nějaké vlastní sólo nahrávky, tak jak to udělali Kiss." Podle jeho slov by to měla být elektronická hudba, ne disko, ale něco experimentálního. A pokud to skutečně vyjde, struktura skladeb bude podobná jako u SOAD. Což není překvapení, protože Daron byl, co se týká struktury skladeb, v SOAD tím hlavním tvůrcem. O něco později v rozhovoru pro Rolling Stone padl z jeho úst vůbec poprvé název Scars On Broadway, s tím že by v něm rád měl Shava Odadjiana (basák SOAD) a album by mohlo vyjít na konci roku 2006, nebo ke konci 2007...

2 komentáře:

Ondra Novotný řekl(a)...

Pokud to někoho zajímá, tady jsou ta dema - http://www.mediafire.com/?c1vzlbulgqn (nenahodil jsem to já)

Ondra Novotný řekl(a)...

tady je to úplně komplet
http://www.mediafire.com/?aw2pgiloczj