Ultimátní zdroj informací ze světa SCARS ON BROADWAY! - projektu kytaristy a hlavního mozku System Of A Down - Darona Malakiana - a bubeníka SOAD Johna Dolmayana.

úterý 26. srpna 2008

Rozhovor s Johnem - 'Nová kapela nabízí členům SOAD odpočinek'

(greatfallstribune.com, 22.8.08, to zajímavé z článku)

Odstoupit od jedné z nejúspěšnějších metalových kapel poslední dekády, to není lehké rozhodnutí. Nakopnout úplně nový projekt je ale ještě větší výzva...

Tak nejprve k ohrané záležitosti side projektu a situace kolem hiatusu SOAD... John ze svého domova v Las Vegas vysvětluje, "Nedíváme se na Scars jako na vedlejší projekt. Každý si dělá, co považuje za správné. Myslím, že to byla skvělá příležitost pro každého člena kapely odejít a mít možnost vyrůst jako muzikant i jako člověk, a následně se vrátit ke své mateřské lodi silnější, tím pádem bude v konečném důsledku silnější i SOAD."

John měl původně v plánu věnovat se svému obchodu s komiksy, jenže jeho spoluhráčí ho zatáhli i do svých vlastních vedlejších projektů. První to byl Serj Tankian, který pracoval na své debutové desce. Pár měsíců na to se ozval Daron, což už ale nebyla jen jednorázová účast na nahrávání, ale přímo nabídka k účasti v nové kapele. "Musel jsem si vzít pár dní na to dobře si všechno promyslet, protože je to velká zodpovědnost. Nebral jsem to na lehko a když vstoupím do kapely, dívám se na to jako na obrovský závazek a musím se tomu zasvětit, aby to bylo co možná nejúspěšnější."

"Slyšel jsem tu hudbu a bylo to neuvěřitelný, a tak to bylo. Jakmile jsem slyšel tu hudbu, nebylo o čem pochybovat."

Než se do projektu vložil John, měl Daron celkovou představu, jak by měly písně znít. Ne až tak odlišně od SOAD. "To co děláme, nemá nikdy žádné limity," říká John. "Kdykoli jdeme nahrávat, máme už za sebou pre-produkci a tak je to jen záležitost dostat se do toho a vybrousit to do té nejlepší podoby, ale bez jakýchkoli limitů."

V současnosti je John také zaměstnaný svým internetovým komiksovým shopem (torpedocomics.com). "Funguje to dobře. Je to něco, o čem jsem věděl, že si to vyžádá nějaký čas na vývoj. Nakonec to bude hodně velká záležitost."

V rozsahu dvou let, které byly plánovány na přestávku od SOAD, John zahrál na albu dvou svých spoluhráčů z předešlé kapely. Není to žádné překvapení, když se vezme v úvahu jeho soudržnost s Daronem Malakianem. "Véřím, že mě má v hlavě když skládá písně. Můj styl, kam můžu zajít a jak rozdílně můžu hrát. Bere to v úvahu. Pro mne je vždycky výzvou slyšet song a přijít s něčím zajímavým, co jsem nemusel nutně udělat už někdy předtím."

Současná nahrávka Scars dosáhla druhé pozice v žebříčku Billboard Hard Rock Albums, podpořená hitovým singlem "They Say". "Je hezký hrát bez nějakých záruk. Nevíme, jestli se lidem tohle album bude líbit. Nevíme, jestli ho budou akceptovat. Nevíme, jestli budou chodit na naše vystoupení. Nevíme vůbec nic. V případě SOAD jsme věděli, že tam venku budou fandové. Není to tak, že bychom to brali za samozřejmé, ale zvykneš si na to. Naší vlastní volbou jsme nuceni být v pozici, kdy nemáme žádné záruky a působí to jako osvěžení."

Žádné komentáře: