Ultimátní zdroj informací ze světa SCARS ON BROADWAY! - projektu kytaristy a hlavního mozku System Of A Down - Darona Malakiana - a bubeníka SOAD Johna Dolmayana.

čtvrtek 10. prosince 2009

SOAD v TOPce dekády magazínu Rolling Stone.

Prestižní Rolling Stone se nedávno tázal více než stovky známých muzikantů, kritiků a jiných 'insiderů' na dle jejich názoru nejlepší muziku uplynulé dekády.

Lars Ulrich (Metallica) poslal na svoji druhou příčku "Toxicity", na místo 16 "Mezmerize". Co se skladeb týče, 13. je u něj "Toxicity" a 22. "B.Y.O.B.

Kirk Hammett (opět Metallica) má mezi alby 11. "Mezmerize" a v písních 16. "Violent Pornography".

SOAD ve svém seznamu uvedl ještě Tom Morello (Rage Against The Machine, Audioslave, Axis Of Justice) - v deskách 2. "Toxicity", písních 2. "B.Y.O.B.".

Tady najdete zbytek na netu zveřejněných seznamů, SOAD už tam ale nikde nefigurují. V celkovém žebříčku alb snad potěší alespoň "Toxicity" na 44. místě. Úryvek z komentáře:

"Nejpolitičtější metalová deska dekády, které se nějakým způsobem podařilo býti také tou nejvýstřednější a nejintimnější. ..... Ani SOAD, ani kterékoli jiné metalové kapele se nepodařilo tuto nahrávku zopakovat, což je stejně ohromující dnes jako kdykoli předtím."

Odkaz na celé téma zde.

Úspěch či neúspěch, těžko říct. Je ale nutné si uvědomit, že Rolling Stone je výhradně rockově orientovaný, navíc SOAD v posledních letech zcela zmizeli ze scény a tedy i z myslí mnohých tázaných. O jejich vlivu na muziku nového milénia lze jen těžko pochybovat.

Váš názor? (téma v diskuzi)

Žádné komentáře: