Ultimátní zdroj informací ze světa SCARS ON BROADWAY! - projektu kytaristy a hlavního mozku System Of A Down - Darona Malakiana - a bubeníka SOAD Johna Dolmayana.

čtvrtek 3. dubna 2008

Historie, část 2. - Rozjezd

Takže od roku 2006, kdy začal onen 'oficiální hiatus', každý z členů SOAD byl něčím vidět. Jen po Daronovi se pomalu slehla zem. Co ty dva roky kutil se můžeme jen dohadovat. Možná skládal a skládal a skládal, nebo se jen válel a užíval si konečně klid, anebo (s nejvyšší pravděpodobností) obojí. Možná měl čas udělat si radost a chodit pravidelně na NHL a na baseball...

Každopádně o tom, že se chystá Scars On Broadway, asi nikdo nepochyboval a zhruba od podzimu 2007 se věci daly konečně pořádně do pohybu. Ještě v srpnu Daron oznámil, že k sobě přibral Johna Dolmayana (ve skutečnosti ta nabídka probehla už o předešlých Vánocích, v době kdy zrovna John píchnul v nahrávání Serjovi) a zakončil to slibnou hláškou 'prepare to be SCARRED FOR LIFE'. V září se pak ozval John s tím, že už jsou oba ve studiu a makají na desce. Někdy v té době se také objevily ty dema, co Daron nahrál s Casey Chaosem zpátky v roce 2003, ale Malakian hned vyvrátil jakoukoli spojitost se Scars On Broadway. Do nahrávacího procesu se zapojil i starý známý producent Rick Rubin a pár dalších přátel. John k nim řekl tohle: "Pracují na tom s námi tři další skvělí muzikanti. Dva z nich jsou naši dlouhodobí přátelé. S jedním z nich jsem hrál v kapele před SOAD a druhý byl Daronův kámoš. Prostě super týpci, super muzikanti, a opravdu nám do toho přispívají něčím úplně odlišným. Je jasný, že kdybychom ty písně udělali se Serjem a Shavem, znělo by to jako System o dost víc. Díky těmhle novým prvkům se to odebralo trochu odlišnou cestou. Myslím, že se to lidem bude líbit." Jména si však zatím nechal pro sebe. S plánem vydat desku v létě 2008 se Scars zmínili ještě o jednom, a to že plánují úvodní turné po menších klubech.

V prosinci se pak na oficiálním webu objevily fotky ze studia a Daron řekl pár slov ke kapele novináři z Revolveru. Materiál na Scars prý začal psát už v době práce na Mezmerize/Hypnotize. Hudbu SOB popsal jako převážně rockovou s metalovými prvky. Ale pokud to přitvrdí, tak spíše v rockovém stylu. A jasně řekl, že chce držet obě své kapely odděleně. Ale na druhou stranu "Obojí je výplodem mého já, mé tvorby. Vím, že spousta lidí ty dvě kapely bude srovnávat, a mám-li být upřímný, nemyslím že je to zklame. Scars je jako takový příbuzný SOAD. Jsou to dvě naprosto odlišný kapely, ale taky je tam jasný pojítko a mně osobně to nijak nevadí."

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Ty dema z roku 2003 se objevily už někdy v roce 2004... Jen v tom roce 2007 se to "znovu objevilo" kvůli tomu, že se začlo dít něco okolo projektu...