Ultimátní zdroj informací ze světa SCARS ON BROADWAY! - projektu kytaristy a hlavního mozku System Of A Down - Darona Malakiana - a bubeníka SOAD Johna Dolmayana.

pátek 2. května 2008

'Debut Scars ve finálním stádiu'

Billboard.com zase trochu sondoval a vyšel z toho nový (v jistých aspektech hodně zajímavý) článek - 'Debut Scars On Broadway ve finální fázi (finálním stádiu, chcete-li)'. Protože obsahuje řadu již známých věcí, omezím se jen na to nový. (nakonec jsem ale stejně zpracoval skoro všechno)

Malakian a Dolmayan se teď soustředí na poslední úpravy jejich první desky, řeklo duo Billboardu. Taky se momentálně 'prodávají' nahrávací společnosti a doufají, že jejich stejnojmenná deska vyjde koncem léta. "Jsme v poslední fázi," říká John. "Zbývá dokončit tři nebo čtyři písně."

Kapela vystoupila o víkendu na Coachelle. Předtím už se jí dostalo vřelého přijetí ve Whisky A-Go-Go klubu. "Bylo to šílený," komentuje Daron. "Nikdo neznal žádnou z těch písní, ale dav se stejně choval jak kdyby měl vystřelit do vzduchu. Ta odezva mi dodala spoustu jistoty."

Zatím se na internet dostala jedna jediná skladba - "They Say". Daron ale připouští, že by se mohla před vydáním desky objevit ještě jedna.

S konceptem Scars On Broadway se prý začalo pracovat po vydání posledního (dvoj)alba SOAD, tedy v roce 2005. A oproti Systému je hudba Scars řízená mnohem víc rockem než metalem. Hlavním zdrojem inspirace byly staré punkové kapely, spolu s hrdiny typu David Bowie, nebo The Beatles. Daron se záměrně pokusil zachovat svůj skladatelský proces, aniž by se přitom uchýlil k přílišnému opakování prvků hudby SOAD. "Snažil jsem se zachovat si svoji identitu, ale ne přitom kopírovat svoji předchozí práci. Jsem hrdý na všechno, co jsem dělal se SOAD, ale momentálně se soustředím na pohyb kupředu se Scars."

Ačkoliv se do práce na desce zapojil i věhlasný producent Rick Rubin, jednalo se spíše o pár připomínek (návrhů) během zkoušení - hlavním producentem byl Daron. Kapela je doplněna klávesákem, 'rhytm' kytaristou a basákem, ale John je zatím odmítl identifikovat, dokud sestava nebude definitivně ztužená (podle mě prostě ve smyslu fungujícího kolektivu).

Scars vystoupí 16.5. v rámci akce KFMA Day. Plány ohledně budoucího turné ještě nejsou hotovy, ale jak říká Daron - "Hrát budeme poměrně dost.", s poznámkou, že by nebyl proti něčemu většímu. "John a já v týhle situaci nemáme žádný ego. Není to jako že bychom si mysleli, že si něco zasloužíme kvůli naší starý kapele. Všechno, co jsme doteď udělali, šlo z našich vlastních kapes - za tu desku jsme si zaplatili."

Zatímco SOAD mají pauzu na neurčito, Daron chce fandy ujistit, že Scars nejsou žádný 'vedlejší, nebo sólový projekt'. "Tohle je teď pro mě Systém. Tohle je, na co se momentálně soustředím." To ale neznamená, že by se SOAD zase někdy nevrátili na pódium, případně nenahráli další album. "Do budoucna nemáme žádný plány a stejně tak nemáme žádný plány na to nemít nějaký plány," komentuje to John. "System Of A Down bude vždycky přítomný v našich srdcích a jednoho dne budeme zase spolu na pódiu."

Žádné komentáře: